Confusion

Ifall jag vill framstå som en ärlig, schysst och sund människa, så måste jag ju leva därefter. Det räcker inte med att bara tala om att jag är ärlig, schysst och sund, jag måste ju visa det för mina medmänniskor.
Jag är ärlig, hyfsat schysst och vill bli sund. Men jag förstår om jag inte uppfattas så av alla människor jag stött på eftersom jag inte alltid lever efter mina principer och värderingar. Ibland hamnar jag i situationer där jag agerar först och tänker sedan, vilket sällan brukar bli bra. Jag brukar ofta gå efter mina känslor som jag har för stunden, utan att tänka på morgondagen. Jag är impulsiv. Jag måste på något sätt få ihop min impulsivitet med mina normer och värderingar, för att personer omkring mig ska kunna uppfatta mig som den människa jag känner mig.

Mitt mål är att vara och dessutom framstå som ärlig, schysst och sund.
Ifall man tycker något och verkligen menar det så ska man framföra det i ord likväl som i handlingar. Om en människa säger en sak men gör en helt annan så skapar det förvirring hos den mötande personen som tar emot allt detta. Förvirring är något av det svåraste en människa kan hantera, enligt psykologin.
Jag har förvirrat många människor i mina dagar.

För att komma in på relationer; de brukar säga att man möter sin egen spegelbild när man träffar och kommer sams med andra människor. Man omedvetet dras till likasinnade. Jag har med andra ord även stött på många människor som förvirrat mig. Jag är uppvuxen med förvirring, jag dras till människor jag inte kan förstå mig på - i hopp om att jag ska lära mig att förstå dem. Jag försöker fixa mina barndomsrelationer med nya människor i nya situationer. Jag tror att jag är fast i det här som de brukar kalla för mönster, det mönster jag hade som ung återskapar jag med nya människor som passar in som mina gamla relationer.

Som tur var är jag nu medveten om detta och försöker göra mig av med alla dessa relationer jag egentligen inte får ut någonting positivt ifrån. Det första steget till förändring är att vara medveten om problemet. Men hur gör man då med relationer man inte kan göra sig av med? t.ex. föräldrar, syskon, ingifta, övrig släkt osv.
Om en relation (vilken relation som helst) tar sådan energi av dig att du knappt orkar göra någonting annat än att vila efter du umgåtts/pratat med personen som gjort slut på all din energi så ska du absolut inte ha kvar den människan i ditt liv, för din egen överlevnad.
The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp