Attraktionens kraft

Jag tror att om du går runt och tänker dåliga tankar om dig själv, att du då visar din omgivning hur andra får behandla dig. Hur ofta har man inte sagt till sig själv: "fan vad korkad jag är, det borde jag ju ha kunnat räkna ut". En del kan gå med mer destruktiva tankar som: "varför skulle någon gilla mig, jag är ju knäpp." "Vad är det för fel på mig?" "Jag är värdelös." "Jag förstår att ingen vill vara med mig".
Människor med såna tankar attraherar inte direkt självsäkra människor och sunda relationer. En människa med dessa tankar kommer ofta tyvärr att hitta människor som tänker i liknande banor. Det är vad jag kallar för destruktiva relationer. Jag tror det är svårt att attrahera saker, människor och relationer som är sunda ifall man har destruktiva tankar om sig själv. Man visar även omgivningen att det är okej att säga och göra såna saker emot en, även om denna kommunikation ofta är på en undermedveten nivå. Människor behöver inte alltid höra dig säga dessa tankar högt, utan på något sätt så kommunicerar vi med varandra via kroppsspråk osv. Talet utgör endast en låg procent av vår kommunikation.
Jag märker det särskilt med hästar. Om jag är ledsen en dag och kommer ut till dem så är de inte alls lika nöjda att vara runt mig som de är ifall jag kommer ut och känner mig stark och trygg. Då tar de genast följe på mig. Hästar vill förvisso ha en stark ledare då en svag ledare är "döden" för dem. De stöter ibland bort de svagare i flocken. Nu lever hästar förvisso inte ute i det vilda längre och deras instinkter kanske börjar mattas av, men de finns fortfarande kvar.
Jag menar bara att människor som mår dåligt i sig själva inte är särskilt roliga att hänga med. Men vi människor bryr oss såklart om varandra och försöker ofta hjälpa till. Det i sig är inget fel i att må dåligt, absolut inte. Jag försöker bara hitta en förklaringsmodell till varför människor som mår dåligt ofta tycks drabbas av jobbiga situationer och elaka människor oftare än andra.
Jag har under många år varit medveten om vilken typ av människor jag attraherar, samtidigt har jag velat attrahera en annan typ av människor. Jag har dock inte vetat hur tusan man ska ändra på det. Men numer så tror jag att det sitter en stor del i hur man ser på sig själv. Hur du ser på dig själv är ofta liknande hur din omgivning ser på sig själva. Det finns såklart undantag. Men jag tror det är en viktig del i det hela. Jag kan ju såklart vara helt ute och cykla. Men jag är beredd att omvärdera ifall ny kunskap och erfarenhet tillkommer i ämnet.
The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp