Vikten av en objektiv syn

Det finns människor i min omgivning som jag tycker oerhört mycket om, men som jag kanske inte skulle vända mig till ifall jag behövde en objektiv synpunkt. Vilket alltid behövs då problem uppstår. Att bara se saker och situationer från ett håll gör mig inte klokare. Det är viktigt att lyssna på hur andra uppfattar det, samt hur det kan uppfattas. Ofta kan en och samma sak uppfattas på flera olika sätt, det handlar bara om med vilka glasögon du har på dig. För mig är det otroligt viktigt att försöka förstå mig på den andra sidan, utan den kan jag inte komma fram till det verkliga problemet och därmed är lösningen onåbar.

Många tror att man sitter och tänker på sitt sätt utan att se till hur andra möjligtvis uppfattar saken. Men grejen är den, att jag är extremt självkritisk och jag försöker verkligen se på saken så som de andra säger till mig. Jag tar till mig, analyserar, behåller eller slänger bort all information som mina ögon och öron nuddar. Människor, har jag lärt mig, kastar ofta ur sig saker helt utan grunder eller säger saker som de sen påstår att de inte menade. Människor som gör så, behöver lära sig hantera sina känslor. Att man är arg behöver inte betyda att man kastar ur sig osanningar eller saker man inte egentligen tycker. Eller så kanske det är då som sanningen kommer fram, hur som helst behöver man jobba på det för att inte andra ska fara illa.
Vi har våra styrkor och våra svagheter, för att kunna leva ett bra och givande liv är det viktigt att vara medveten om dessa. Då kan man vända sina svagheter och använda dem på områden där de blir styrkor. Men för det måste du som sagt vara medveten. Människor som inte anser att de har brister behöver nog se om en gång till. Det är något som många kläcker ur sig; "alla har vi våra fel o brister". Dock är det få som faktiskt kan förklara vilka brister de har. De vet att det finns några eftersom de har gjort många fel, men de kan inte riktigt sätta fingret på det. De är alltså inte medvetna om själva problemet. Givetvis är det inte så för alla, men nästa gång ni hör den frasen, fråga då; vad anser du att du har för brister? På så sätt märker du om de faktiskt är medvetna eller om det är en mening de lärt sig är fint att använda i sociala sammanhang för att verka som en vettig människa.
Man brukar känna i magen när något inte står rätt till. Och det är den känslan du ska följa, oavsett vad andra tycker. Du skall dock inte förväxla magkänslan med oro eller längtan. I magen vet du själv sanningen, man känner den även om man inte alltid kan greppa den med ord. Lita på den rösten och du kommer göra bättre val för dig i framtiden. Visst är det härligt att få medhåll av nära och kära, men det får du, när de lyckas se vad det är du ser. Du kan inte berätta för andra, du måste visa dem. Vissa saker har människor svårt att tro på förrän de ser dem med egna ögon.

The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp