Kärleksspråk

Kärlek är.... mycket! Det är svårt, för att säga, nästintill omöjligt att förklara innehållet av kärlek. En av de saker jag länge funderat kring och anser är kärlek, är det där lilla extra.
Med det menar jag, att jag anser att man älskar någon när deras vilja plötsligt blir lika viktig som sin egen. I det allra mesta tänker jag på min partner. I affären väljer jag hellre det märket jag vet att han gillar, eller köper den produkten för att han vill ha den. När jag lagar mat tänker jag på att kanske sätta lite extra sting i maten ifall han gillar det. När jag sminkar mig tänker jag på vad han tycker är snyggt likaså när jag fixar med kläder och frisyr inför en utekväll. När jag planerar helgens aktiviteter tänker jag på vad han vill göra. Ibland styr jag upp något med hans vänner för att sedan överraska med en kväll i hans tycke, ibland med myskväll i hans tycke. 
Inför julafton och födelsedagar frågar jag alltid efter sådant han önskar sig, inte för att jag behöver veta då jag oftast redan bestämt mig tidigare. Jag tänker tillbaka på sådant han nämnt under året eller åren och beroende på ekonomi anpassar jag till hans önskningar. Ni börjar förstå poängen?
För mig är det här, bland annat, att visa kärlek. Vi alla har dock olika "kärleksspråk" och i en relation kanske man inte stöter på någon som visar sin kärlek på samma sätt. Jag kanske inte träffar någon som visar sin kärlek på det sätt jag just beskrivit ovan. I ett sånt fall är det viktigt att min partner är lyhörd och förstår att detta är mitt kärleksspråk. Det är lika viktigt att jag förstår hans kärleksspråk. Säg att han kanske inte tycker detta är viktigt. Han anser att det är viktigare att man hjälper varandra i vardagen, att man delar på sysslorna och försöker ta sig igenom dagen tillsammans. För att han ska känna sig älskad är det viktigt att jag förstår hans kärleksspråk och även lyssnar till det, dvs att jag pratar hans språk när jag vill visa min kärlek för honom. Mig personligen tycker jag det är viktigt att arbeta som ett team tillsammans genom vardag och livet rent generellt. Det blir såklart inte friktionsfritt ifall man har olika kärleksspråk och det kan hända att man ofta känner sig besviken och oälskad ifall inte båda är lyhörda för varandra.
 
Kort och gott; jag behöver ställa mig och diska några tallrikar eller hjälpa till med något på gården etc för att han ska känna sig älskad. För att jag ska känna mig älskad behöver han planera inför högtider/ laga en maträtt han vet att jag gillar/ ge mig en spontan kram eller bara titta på mig som om jag vore det bästa som fanns.
Det är inte så komplicerat egentligen, så länge man har tagit reda på vad sin partner har för kärleksspråk. Oavsett sitt språk så är det dock otroligt viktigt att det finns en balans mellan parterna så att båda känner sig älskade för att ens kärleksrelation ska fortsätta att blomstra.
 
Här har ni en länk där ni kan göra ett gratis test för att ta reda på vilket kärleksspråk du har, du kan även be din partner att göra detta. Gratis test
 
Mitt resultat är:
Bekräftande ord 9 poäng
fysisk beröring 8 poäng
gåvor 5 poäng
kvalitetstid 5 poäng
tjänster 3 poäng
 
Lycka till!


The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp