Låt din magkänsla vägleda dig

Ta orden bokstavligt; följ ditt hjärta.
Låt din magkänsla vägleda dig, den har alltid rätt - för just dig. Att förändra har nog ingen påstått skulle vara enkelt, däremot är det värt det.
De säger att man inte ska lyssna på andra, men det ska man. Det är bra att reflektera över saker som sägs utifrån en annan synvinkel. Däremot är det du själv som ska göra dina val. Det är du som ska leva med dem. Sedan menar jag inte heller att man alltid ska ta folk på orden när de kommer med sin åsikt, men deras åsikt är skapad utifrån någonting, jag menar - det är inte taget ur luften.

Dessa människor du ska lyssna på är dina medmänniskor, dina nära - familjen och vänner. Inte bekanta eller personer som inte har någon insyn i ditt liv.
Familj och vänner är ett väldigt bra bollplank när du befinner dig i situationer du inte riktigt vet hur du ska handskas med. De kan tillsammans med din magkänsla och hjärta vägleda dig genom livets svåra val, just eftersom de bryr sig om dig och vill att just du ska må bra.

En människa som bryr sig, visar det. En människa som saknar dig, visar det. En människa som tycker om dig, visar det. Jag brukar ibland låtsas (när man befunnit sig i en situation när man undrat vart man står hos någon annan) att personen är stum och därefter göra mitt val efter deras handlingar och alltså inte lyssna på deras ord. Ibland säger människor en sak medan de visar en annan, vilket skapar en enorm förvirring. Om en människa säger en sak och menar det, så visas det också i handlingar och kroppsspråk. Då är deras tal och handlingar sammanhängade och sänder då ut en signal. Talar du ett språk och handlar på ett annat så sänder det ut två signaler (sk. dubbla budskap). Människor som sänder ut dubbla budskap tror jag ofta är osäkra i sig själva eller i sina beslut.
The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp