Komplettera eller vara lika?

Här en dag fick jag höra av personen i fråga att han inte ansåg att jag och min sambo passade ihop, att vi var för olika.. Och det är helt rätt!
När jag var yngre letade jag efter en kille med liknande intressen, det var roligt när vi tyckte likadant om saker och ting och vi skulle framför allt ha samma mål i livet. Och givetvis var ju det också kul, men som sett i efterhand så blev jag ju ändå singel trots allt. Vad var det och vad är det som gör att man håller ihop? Är det att man ska vara "kopior" av varandra, likt en form av en extra person av mig själv?
 
Jag tror, av det jag sett och av mina egna erfarenheter, att man ska komplettera varandra. Jag och min sambo har samma mål i livet. Det vi vill ska komma i framtiden, hur vi vill att vårt liv ska se ut. Det som gör det problematiskt för oss är att vi står på olika plan, vi har och har haft olika förutsättningar och vi har inte samma typer av erfarenheter - vilket kan göra det svårt att förstå varandras språk. Därför är det viktigt att acceptera varandras olikheter och vara lyhörd.
 
Jag och min sambo kompletterar varandra på många sätt, han är lite överdrivet envis och fast vid saker medan jag kan vara lite väl släpphänt och ta lätt på saker. Vi båda behöver lära oss av varandra - han behöver bli mer öppen och jag behöver bli mer "stängd"/bestämd/stå på mig.
Han är logisk och jag är "psykologisk" brukar jag skämtsamt säga, det vill säga han går efter logiken, intresserar sig över hur mekaniken fungerar medan jag intresserar mig över människan och olika teorier. Jag kan behöva lära mig lite hur saker och ting fungerar ute i världen och han lär sig mycket om människors olika beteenden, psykologi, av mig.
 
Det är ju olika vad man söker och är ute efter hos en partner man ska dela sitt liv med. För mig är ju det absolut viktigaste kärleken och attraktionen till varandra - med den får du ork att lösa eventuella problem. Om jag skulle stå inför ett val (som jag faktiskt gjort) där jag måste välja mellan att leva med en man som jag känner enorm passion till men vi kan ha det lite svårt att förstå varandra ibland eller att leva med en man jag inte är attraherad av men att det aldrig finns problem att ta tag i eftersom det oftast mest bara flyter på. Så skulle jag givetvis välja mannen jag har passion för. Och det gjorde jag.
Och jag skulle göra det igen.
Och igen.
 
Jag trodde inte att jag skulle få uppleva liknande känslor igen! Och det är så jäkla härligt att vara kär!
Tillsammans kan vi fixa det allra mesta.
'til death do us part
The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp