Tankar på dödsbädden

Något som bekymrar mig dagligen är alla oroligheter omkring oss. Hur kan människor viga sina liv åt olika former av terror och jakten på makt och pengar? Vill inte människan leva i fred och harmoni? Varför stoppas inte detta? Hur kan man stoppa detta?

Helst av allt skulle jag bara vilja fly, ut till skogs och gömma mig i ett berg - bara för att få leva i lugn och ro. Människan kan vara så grym och jag skäms. Jag skäms över att vara en människa, jag skäms över mänskligheten. Är vi inte bättre än så här? Är målet i livet att allt ska handla om vem som har värst vapen eller mest pengar? Oj. Vilket härligt liv, riktigt meningsfullt också. (Ironi)

Tror ni på riktigt, helt seriöst, att ni kommer tänka så här när ni ligger på dödsbädden:
"Vad bra att jag bombade lite oskyldiga liv i religionens namn, nu kan jag dö i frid"
"Vad bra att jag samla på mig massa vapen för att andra skulle frukta mig"
"Vad bra att jag vigde mitt liv åt att samla pengar på hög."

Nej. Inget av det kommer ha betydelse. Din familj kommer ha betydelse, alla skratt, alla utflykter och resor ni gjort. Det kommer inte spela någon roll om ni levde fattiga eller rika, svarta eller vita. Pengarna, makten och fruktan kommer inte räknas. Det är din mamma, din fru, dina vänner och dina barn som kommer finnas med dig i dina tankar.

HUR kan man ödsla sitt liv åt något som i slutändan inte har någon betydelse? Snälla världen vakna upp. Ni skrämmer mig.

| | Kommentera |
Upp