Rädslan för det okända

Varför är man så rädd för att kasta sig ut i det okända? I det okända kan det finnas så mycket bra och härliga saker, men givetvis mycket dåligt. Och det är det sistnämnda som hämmar oss. Rädslan för det dåliga.
Oftast när man står inför val som skrämmer en men samtidigt ger en fjärilar i magen, så brukar det innebära att det är ett val man bör göra. Att låta tryggheten samt rädslan för det okända styra, leder en inte framåt.
Det är många som stått inför dessa val någon gång i livet, och i de allra, allra flesta fall så hör man dem efteråt säga; "det är det absolut bästa jag gjort!" 
För lite över ett år sedan kände jag att jag fått nog. Det måste till en förändring, eller egentligen flera stycken. Jag har jobbat för dem och det har gått framåt. Men idag inser jag att det är ännu fler, mer skrämmande val jag står inför. Jag kan verkligen visualisera hur mitt liv skulle se ut. Det skulle verkligen förbättras på några viktiga punkter. Ändå känns det skrämmande, och jag antar att det sitter i den trygga tryggheten, att våga släppa taget om allt det som man vet för att utforska en massa nytt.
Tänk vad mycket man skulle kunna uppnå. 
The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp