Vikten av tron på sig själv

Tanken slog mig idag, hur viktigt det är att tro på sig själv. Det kan göra så himla stor skillnad. Jag är en människa som ofta tvivlar, på saker som jag kanske inte borde tvivla på. Och detta tvivel hämmar såklart mig i vissa saker. 

Jag är dock otroligt glad över alla de som stöttar mig, och som hjälper mig att se, som hjälper mig att vara mindre kritisk mot mig själv. Det kanske är vanligt när man skapar, att man har tankar att man inte är nog duktig. För man jämför sig med de som har 20+ år mer erfarenhet. Det är inte konstigt man blir sänkt om man som jämför sig med någon som sitter på så många fler år än du själv. Och egentligen, varför ska du ens jämföra dig med andra? Man ska göra det man tycker om, det finns alltid någon som uppskattar det du gör. Även om det inte är bäst. 
Jag strävar hela tiden efter att bli bättre och man blir aldrig nöjd. Jag tror jag aldrig kommer bli nöjd och känna att; "nä nu behöver jag inte lära mig mer". Jag har alltid strävat efter att bli bättre, och bättre vad gäller tecknandet. Och inte är jag nöjd nu heller. Nej jag vill ännu mer. Och jag har ett slutmål. Men frågan är då om jag nu kommer uppnå det, kommer jag nöja mig? Om jag känner mig själv så nej. Jag lär hitta ytterligare ett mål att sträva mot.
Men det handlar egentligen om att känna sig nöjd utifrån det du kan just här och nu, samtidigt som du tar med dig det mindre bra så att du nästa gång kan göra bättre.
Men det är en helt annan känsla, en härlig en, när man kan känna att folk faktiskt uppskattar det man gör. Livet blir lite härligare, trots att allt inte alltid blir perfekt.

The doctrine of the soul | | Kommentera |
Upp